Waarom zijn zonnepanelen zo interessant?

Zonnepanelen op je dak – al dan niet in combinatie met een thuisbatterij – blijven ondanks de afschaffing van de terugdraaiende teller een interessante investering, want uiteindelijk verdien je de installatie na gemiddeld 7 à 10 jaar terug. Zelfs na de reductie van de subsidies blijft de aanschaf van zonnepanelen interessant. En wel om deze gegronde redenen.

 1. Het aantal uren zonneschijn stijgt jaar na jaar waardoor je installatie in de toekomst nog beter zal renderen.
 2. Fossiele brandstoffen produceren CO Dergelijke broeikasgassen hebben een nadelig effect op de opwarming van de aarde. Het gat in de ozonlaag wordt groter waardoor de schadelijke zonnestralen een negatief effect hebben op mens en dier. Zonnepanelen daarentegen, zijn milieuvriendelijk. Dat garandeert een betere toekomst voor onze kinderen.
 3. Zonnepanelen zijn haast niet onderhevig aan slijtage en vergen weinig onderhoud. Af en toe een schoonmaakbeurt volstaat.
 4. Zonnepanelen kun je recycleren. Bijna 100% van de onderdelen worden opnieuw gebruikt om nieuwe panelen mee te fabriceren.
 5. De waarde van je huis neemt toe, het E-peil stijgt.
 6. Je bent minder afhankelijk van de energieprijzen van een externe leverancier.
 7. Je krijgt éénmalig tot 1500 euro premie van de Vlaamse overheid.
 8. Een thuisbatterij verhoogt het rendement aanzienlijk.
 

De Vlaamse overheid geeft je financiële steun!

Ontvang een premie onder bepaalde voorwaarden!

Ecovolution is eigenaar van een RESCert-certificaat. Dit certificaat is nodig om recht te hebben op een subsidie van de Vlaamse overheid.

Een dergelijk bekwaamheidscertificaat garandeert dat je installatie geplaatst wordt door mensen die over de nodige competenties beschikken en werken volgens de regels van de kunst. Zo haal jij nog meer voordeel uit je zonnepanelen!

Hieronder vind je een overzicht van de investeringspremies die je als eigenaar van zonnepanelen bij de Vlaamse overheid kunt aanvragen:
 

 

Zonnepanelen leg je zonder zorgen dankzij ons stappenplan

 1. Je hebt ons gecontacteerd. Wij maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
 2. We zoeken samen naar de beste oplossing voor jouw energiebehoefte. Je ontvangt een gratis offerte en een financiële simulatie.
 3. Wij plaatsen jouw PV-installatie volgens de afgesproken planning.
 4. Wij maken een afspraak voor de keuring van jouw installatie bij een onafhankelijke keuringsdienst. De keurder bezorgt jou een AREI-keuringsverslag.
 5. Wij informeren en helpen je graag bij het aanvragen van de premies bij de Vlaamse overheid.
 6. Is er een storing? Contacteer ons en wij garanderen service binnen de 48 uur.

Wij kiezen onze leveranciers bewust!

Ecovolution sluit met jou een pact. Ons kolibriepact belooft kwaliteit en om die belofte na te komen kiezen wij onze leveranciers bewust.

 • Voor onze zonnepanelen kozen wij voor de leveranciers PEIMAR en LONGI SOLAR. Deze beide fabrikanten leveren zonnepanelen vervaardigd van hoogwaardige materialen die voldoen aan de zwaarste prestatie-eisen. Uiteraard heeft ieder leveranciers zijn eigen innovatieve accenten maar beiden dragen kwaliteit hoog in hun vaandel.
   
 • Voor onze omvormers kozen wij voor de leveranciers SMA en SOLIS. De omvormers van SMA zijn efficiënt en betrouwbaar en worden dan ook de Rolls-Royce onder de omvormers genoemd. SOLIS omvormers bied je mogelijks een oplossing wanneer je je zonnepanelen en thuisbatterij te samen installeert.
   
 • Voor de installatie van de zonnepanelen werken wij met de montagesystemen van VIESSMANN. Deze systemen zijn zeer flexibel en uitermate eenvoudig in gebruik. De materialen zijn kwalitatief, weerbestendig en duurzaam.

Wij helpen je graag verder in je zoektocht naar de beste oplossing voor jouw groene energiebehoefte.

Samen hebben wij maar één doel: Jouw groene energie zo rendabel mogelijk maken.Hoe werken zonnepanelen?

Hoe werkt een zonnepaneel en omvormer? En wat met de teruglevering van energie en slimme meters? Hier vind je de antwoorden!Lees meer
Design by door Reclamelab - privacybeleid