Veel gestelde vragen - FAQ

Hoe werkt een thuisbatterij?
Het principe is eigenlijk hetzelfde als dat van een gewone batterij. De accu laadt op door de stroom van je zonnepanelen. Verbruik je weinig terwijl je panelen veel energie genereren, dan sla je de rest op voor later. Zo blijf je baas over je energierekening. Heb je meer uitleg nodig?

Contacteer dan Jan Haspeslagh TEL 0475/645131
Is de thuisaccu een interessante investering?
Jazeker! Eind 2020 besliste de regering om de voordelen van de terugdraaiende teller letterlijk terug te draaien. Een streep door de rekening van zij die last-minute de beslissing namen om voortaan hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

De oplossing om je zonnepanelen toch optimaal te laten renderen is door je opgewekte stroom zelf op een thuisaccu op te slaan. Bovendien zijn de huidige systemen voor batterijopslag veel rendabeler waardoor de terugverdientijd steeds interessanter is. In Vlaanderen kun je nog tot eind 2021 nog een premie aanvragen voor thuisbatterijen. Wil je weten of batterijopslag voor jou een interessante investering is?

Bel of mail dan nu naar Jan Haspeslagh TEL 0475/645131
Een thuisbatterij installeren, is dat al haalbaar?
De prijs van lithium-ion batterijen daalt en die trend zal nog een tijdje aanhouden. De technologie gaat erop vooruit en de overheid subsidieert een deel van de aankoop. Dat maakt dat een thuisbatterij voor de meeste eigenaars die panelen op het dak hebben een haalbare kaart is. Wil je het zeker weten?

Contacteer dan Jan Haspeslagh TEL 0475/645131
Krijg ik een premie bij aankoop van een thuisbatterij?
Particulieren kunnen een premie aanvragen als de batterij aangesloten is op het elektriciteitsdistributienetwerk in Vlaanderen, op voorwaarde dat ze geplaatst is door een elektrotechnisch installateur zoals Ecovolution. Meer weten?

Bel of mail dan nu naar Jan Haspeslagh TEL 0475/645131
Hoeveel bedraagt de premie voor een thuisbatterij?
De premie voor een thuisbatterij kan oplopen tot 2250 euro. Ecovolution bezorgt jou de informatie, zo wordt een premie aanvragen kinderspel. Meer weten?

Contacteer Jan Haspeslagh TEL 0475/645131
Design by door Reclamelab - privacybeleid