Je eigen laadpaal? Een prima idee!

De oplossing om elektrische wagens snel en efficiënt van de nodige energie te voorzien vind je in een laadpaal of laadstation.

In combinatie met een thuisbatterij is een laadpaal of laadstation nog interessanter! Je ‘tankt’ als je zelf wil, het zelfverbruik stijgt en je injecteert minder op het net.

Zelfs zonder zonnepanelen op je dak is een laadpaal  of laadstation een uitstekende oplossing! Een laadpaal is veiliger en sneller dan een stopcontact. Heb je geen zonnepanelen maar wel een elektrische bedrijfswagen, dan is een thuislaadpunt dé oplossing! De rekening kan zelfs rechtstreeks naar je werkgever gestuurd worden als je thuis je bedrijfswagen oplaadt.

Onze laadpalen zijn multi-inzetbaar voor zowel elektrische als hybride wagens, of het nu om één laadpaal gaat of over een uitgebreide installatie bij een bedrijf, Ecovolution heeft voor elke vraag de juiste oplossing.
 Fiscale steunmaatregelen voor laadpalen.

In mei 2021 maakte de regering De Croo haar plannen bekend voor de vergroening van het wagenpark. De regering besliste dat vanaf 2026 enkel nog nieuwe bedrijfswagens die volledig koolstofmissie vrij zijn fiscaal aftrekbaar zullen zijn. Om deze overschakeling te ondersteunen heeft de federale regering fiscale steunmaatregelen voor laadpalen voorzien .

Bedrijven zullen bij de aankoop van laadpalen deze voor 200% tot 31 december 2022 en voor 150% tot 31 augustus 2024 via de vennootschapsbelasting kunnen aftrekken. De laadpalen moeten publiek toegankelijk en voor iedereen bruikbaar zijn.

Particulieren die een laadpaal aanschaffen zullen in de personenbelasting op hun investeringsbedrag recht hebben op een belastingvermindering van 45% tot 31 december 2022, 30% tot 31 december 2023 en 15% tot 31 december 2024 met een maximum van 1.500 euro per laadpunt en per belastingbetaler. Bijkomende maatregelen zijn onder meer dat de aankoop van de laadpaal vanaf 1 september 2021 moet gebeurd zijn, deze voorzien moet zijn van een slimme sturing en bevoorraad moet worden met groene stroom.

Wij kiezen onze leveranciers bewust!

Ecovolution sluit met jou een pact. Ons kolibriepact belooft kwaliteit en om die belofte na te komen leveren wij laadpalen en -stations van BLUE-CORNER en MENNEKES.

Deze fabrikanten zijn in hun sector een referentie en leveren laadpalen en laadstations die door hun innovatieve technologieën zeer kwalitatief en efficiënt zijn.

Wij helpen je graag verder in je zoektocht naar de beste oplossing voor jouw oplaadbehoefte.

Samen hebben wij maar één doel: Jouw groene energie zo rendabel mogelijk maken.

Design by door Reclamelab - privacybeleid