Last van vogels onder je zonnepanelen? Wij lossen het op!

Vogels of ongedierte die onder je zonnepanelen vertoeven kunnen veel schade aanbrengen. Het plaatsen van vogelwering is daarom aangewezen en dit omwille van volgende redenen:

- De vogelnesten of takken bemoeilijken de natuurlijke ventilatie aanzienlijk. Nochtans is ventilatie bij zonnepanelen van groot belang want hoe warmer de zonnepanelen worden, hoe lager het rendement van je installatie zal zijn.
 

- Er zullen ook minder vogels op en rond de zonnepanelen zitten waardoor de geluidsoverlast sterk zal verminderen en er minder vogelpoep op de panelen aanwezig zal zijn die nefast is voor de energieopbrengst van je zonnepanelen .

- Er zal ook minder afval in de dakgoot vallen zodat er geen verstopping in de afvoer kan plaats vinden.

- Het verlaagt het risico op brandgevaar.

De oplossing hiervoor is het plaatsen van vogelweringborstels tussen de dakpannen en de zonnepanelen. Deze worden zo geplaatst zodat vogels er niet meer onder kunnen en de ventilatie en koeling onder de panelen gegarandeerd blijft. 

Wil je meer weten over vogelweringborstels of heb je interesse voor het plaatsen ervan? Bel of mail ons gerust, wij helpen je met veel plezier verder.

 
Design by door Reclamelab - privacybeleid