Een perfect huwelijk: digitale meter en thuisbatterij

Heb je zonnepanelen en een digitale meter, dan krijg je sinds maart 2021 een vergoeding voor de elektriciteit die je op het net injecteert. Daarnaast betaal je aan je energieleverancier een vergoeding voor de elektriciteit die je van het net afneemt. Dat betekent dat je energiekost volledig afhangt van je zelfverbruik.

In een ideale situatie neem je geen stroom af van het net en verbruik je zelf alle energie die je zonnepanelen opwekken. Dan pas ben je volledig onafhankelijk van de steeds schommelende prijzen van de verschillende energieleveranciers en de wetgeving op gelegd door de netbeheerders . Maar je bent wel nog steeds afhankelijk van de zon!

Een slimme oplossing is dat je de opgewekte energie opslaat op een thuisbatterij. Een thuisbatterij heeft veel voordelen, je wordt minder afhankelijk van het net en de terugverdientijd van je zonnepaneleninstallatie vermindert drastisch.

Wil je meer weten over een thuisbatterij of heb je interesse voor een eventuele aankoop? Bel of mail ons gerust, wij helpen je met veel plezier verder.

 
Design by door Reclamelab - privacybeleid